Ciuperci galbene
Conținutul
Laetiporus sulphureus Utilizare: Ciupercile poate fi pregătite în multe moduri în care se pregătește carnea de pui. Acesta poate fi de asemenea folosit ca substitut de pui in dieta vegetariana.
Subscribe via email
În plus, acesta poate fi congelat pentru perioade lungi de timp, ceea ce noi am și făcut. Sunt bune sote, prajite, în supe, asociate cu smântână, carne de pui sau ciuperci galbene, vin alb.
Ele au gust de pui cu lămâie si textura fermă. Ciupercile nu ar trebui să fie consumate crude; au un gust mai bun sotate in unt sau pregătite în sos de smântână, servite pe pâine prăjită sau orez.
În anumite părţi din Germania şi America de Nordeste considerat chiar o delicatesă. Pentru gătit, se inlătură partea lemnoasă cu care se prinde de copac.
Chiar și cele mari sunt fragede.
Cu toate acestea, un procent mic de oameni pot avea o ciuperci galbene alergica, apărând în cazuri rare greaţă, vărsături, ameţeli. Unele toxinele pot fi absorbite de ciuperci din lemn de exemplu, din eucalipt sau cedru.
Se evită și cele crescute pe conifere. Se vor folosi ciupercile proaspete, tineri şi îprima dată încearcă cu cantităţi mici, pentru a vedea cât de bine le tolerezi. Pot fi folosite pentru vopsirea lânii sau hârtie şi vor genera o culoare portocaliu, asociat cu amoniac.
- Este otrăvitoare pentru majoritatea oamenilor, provocând tulburarea gastrointestinală, dar poate fi consumată de unii fără efect negativ aparent.
- Cele mai gustoase ciuperci care cresc în România. Topul întocmit de un specialist | whiskypedia.ro
- Cancer origine hormonal
Proprietăti medicinale: Sulphureus Laetiporus are o capacitatea puternică de a inhiba Staphylococcus aureus, precum şi capacitatea de a inhiba, moderat, creşterea Bacillus subtilis. A fost folosită pentru scopuri medicinale de secole, în special în China, Japonia şi Coreea.
Încă nu a fost studiată suficient, dar se știe că e activă împotriva unor boli majore ale timpului nostru. Laetiporus sulphureus comestibil crește pe: Castanea sativa - castan.