Ciuperci pleurotus. Aperitive si Minuturi
Conținutul
Spre pagina anterioara Ciupercile pleurotus ostreatus cunoscute sub numele de Pastrav, Pastrav de fag, Pastrav negru sau Pastravul cerului sunt superioare ciupercilor de consum, putand fi considerate chiar terapeutice, cu scop de prevenire dupa cum puteti regasi detalii in josul acestui articol. Ele pot fi consumate in toate varietatile culinare si reprezinta un aliment care poate completa si reechilibra meniurile bogate in grasimi sau sarace in substante proteice. Datorita proprietatilor descoperite de-a lungul timpului ea este considerata o ciuperca medicament, cu rezultate notabile de prevenire in diverse afectiuni. Are un continut ridicat de proteine intre 33 si 42 care previne hepatita, ulcerul gastric, micsoreaza procentul de colesterol. Datorita proteinei continute si a texturii sale ciuperci pleurotus este denumita si carne vegetala.
Ce reteta clasic romaneasca! Se poate face cu orice fel de carne, fie ea de pui, porc, vita etc, dar la fel de buna, si nu mai putin gustoasa se face si din ciuperci.
Natura ne-o dat atatea soiuri, dara fiti cu bagare de seama. Cele frumoase incanta doar ochiul, asa ca aveti mare grija. Cu conditia sa ai un soi din cel comestibil si sa nu fi trecut prea multa vreme de la culegerea ciuperci pleurotus, pune-te pe gatit.
No, amu hai la lucru, romane. Ciupercile se spala si se ciuperci pleurotus frumusel de codite.
Astea-s ceva mai tari la mestecat si fierb mai cu incapatzanare. Palariile, tocate ceva mai mare, se calesc in undelemn pan' ce se-nmoaie.
Ele isi vor lasa apa, dar dupa ce scad, se mai adauga apa si se calesc domol. In alta tingire se caleste in untdelemn toata ceapa tocata marunt. Dupa ce a prins a luci-n culoare aurie, se-mprastie deasupra o lingura de faina, din cea strecurata.
Se amesteca cu duhul blandetii, musai cu lingura de lemn. Se inroseste ciuperci pleurotus paste de tomate si se drege de aroma cu o frunza de dafin. Se adauga apa proaspata si se lasa in tihna sa fiarba, pan' ce ceapa se inmoaie si formeaza un sos de sa te lingi pe ciuperci pleurotus.
- Pleurotus - Wikipedia
- Ciuperci Pleurotus cu praz și măsline - Alandalicious
E vremea ca sosul sa-l punem peste ciuperci, dimpreuna cu rosiile din bulion, cele taiate frumos cubulete si lingura de boia dulce. Se mai racoreste cu putina apa, sau supa pentru cei ce nu tin Sfantul Postapoi se lasa sa fiarba inabusit, coperite cu un capac.
Cand tocanita-i aproape gatata, se pune ai, sau usturoi cum ii mai zice, taiat la cutit. Se drege de sare si chiper, dupa gust, se mai intarata focul sub tingire, pret de cateva clocote si se impodobeste cu frunze de patrunjel tocat marunt.
Ciupercile, de orice neam or fi, e musai sa se sareze numa' cand s-or gatat, altfel se intaresc.
Amu ca-i gata, tocanita se serveste romaneste, fierbinte, langa un botz de mamaliga, stropita la final cu o ulcica de vin alb racit si multa voie buna! Publicat de.