Ghid pentru culturi: Orezul

Gazon helmintosporioză

Se prezintă sub formă de emulsie de ulei în apă, omogenă, mobilă, inodoră, de culoare galben-pai. Produsul nu este exploziv și nici coroziv. Este stabil în condiții normale de depozitare şi manipulare.

Prosaro EC are actiune sistemica in plante. La scurt timp dupa aplicare, produsul patrunde in tesuturile plantelor si este distribuit spre varful limbului foliar.

paraziti na psu culoarea scaunului cu giardioză

Protioconazol este o noua molecula din clasa triazolintione, caracterizata printr-o exceptionala actiune preventiva, curativa si eradicativa asupra unei game largi de patogeni, avand totodata efecte stimulatoare asupra cresterii plantelor. Mecanismul de actiune este de tip DMI — inhibarea sintezei lanosterolului.

gazon helmintosporioză Mi-e rușine de verucile corpului meu

Prin performantele net superioare reflectate in calitatea recoltei, protioconazol reprezinta un nou standard in combaterea bolilor foliare. Prosaro EC se utilizeaza in tratamente pe vegetatie pentru combaterea bolilor la urmatoarele culturi si in urmatoarele doze.

Gazon helmintosporioză asupra ciupercilor patogene este preventiva, curativa si antisporulanta. Prin componenta iprovalicarb, Melody Compact actioneaza preventiv împotriva germinarii sporilor, curativ prin stoparea în primele doua zile dupa producerea infectiei a cresterii miceliului intracelular si antisporulant, daca infectia a avut loc deja, oprind formarea fructificatiilor si sporularea. In acest fel este stopata diseminarea manei. Oxiclorura de cupru este o substanta activa de contact cu actiune preventiva împotriva germinarii sporilor si patrunderii miceliului în planta.

Se utilizeaza pentru tratamente pe vegetatie, efectuate in intervalul cuprins gazon helmintosporioză inceputul impaierii si inceputul infloririi. Pentru combaterea fuzariozei spicelor Fusarium spp.

Se efectueaza un tratament in intervalul cuprins intre sfarsitul inspicarii si inceputul formarii boabelor. Se recomanda pentru tratamente efectuate in intervalul cuprins intre aparitia frunzei stindard si formarea boabelor.

metastatic cancer no symptoms cine să trateze negi genitale

Se recomanda aplicarea a tratamente in vegetatie. Gazon helmintosporioză tratament se face preventiv in faza de frunze pana la aparitia capitulului, iar cel de al doilea la sfarsitul infloritului.

Tebuconazol patrunde în gazon helmintosporioză aeriene ale plantelor si este distribuit acropetal în interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor. Trifloxistrobin are un spectru larg de activitate. Actiunea sa este de tip mezostemic si se caracterizeaza prin afinitatea foarte ridicata cu stratul de la suprafata plantei, redistribuirea si redepunerea pe partile aeriene ale plantei. Asupra ciupercilor patogene, Nativo are actiune preventiva si curativa asociata cu un efect de lunga durata.

In cazul cand se face un singur tratement, acesta se aplica la aparitia capitulului. Durata de protectie este de cca.

• Engazonnement : refaire son gazon ?