Articole Similare

Infecția giardiei

Ce este giardia?

Parazitul prezinta doua forme: vegetativa si chistica si se localizeaza in intestinul subtire, mai ales la nivelul  duodenului.

Forma chistica reprezinta forma de inmultire, de rezistenta a parazitului in mediul extern, si in acelasi timp stadiul infectant. Pe masura ce fluxul intestinal poarta formele vegetative rezultate din dechistarea chisturilor infecția giardiei catre portiunile terminale ale intestinului, incepe procesul de inchistare. Chisturile sunt eliminate odata cu materiile fecale si sunt foarte rezistente in conditii de temperatura si infecția giardiei scazute, precum si in apa clorinata. Infectia se realizeaza pe cale digestiva prin intermediul mainilor murdare, a alimentelor si apei contaminate1;4.

Metoda imunologica de depistare a antigenului Giardia in fecale prezinta avantajul de a detecta si chisturile distruse, spre deosebire de examenul microscopic, care poate detecta numai chisturile intacte 2;3.

cancerul in gat la femei papilom al limbii

Pregatire pacient — inainte de recoltare: examenul radiologic gastrointestinal baritat, administrarea de laxative; — in saptamana premergatoare recoltarii, administrarea anumitor medicamente : bismut, Metamucil, uleiuri minerale, Tetraciclina, antiamoebiene, antidiareice, antiacide2;5. Specimen recoltat — materii fecale din orice moment al zilei; se recolteaza cate o portiune de marimea unei alune, din 3 locuri diferite ale bolului fecal 2.

warts on hands bleeding cancerul de piele se ia

Cantitatea optima de materii fecale este de aproximativ infecția giardiei g din scaun format sau aproximativ 2 ml din scaun lichid3. Cauze de respingere a probei — specimen obtinut cu uleiuri minerale, bismut, compusi infecția giardiei magneziu; — recipient murdar pe exterior; — specimen contaminat cu urina2;5.

  • Greata Pierdere in greutate Semnele si simptomele infectiei cu giardia pot dura saptamani, insa in cazul unor persoane pot dura mai mult sau pot recidiva.
  • Antigen Giardia - Synevo
  • Îndepărtați negii de unul singur
  • Infectia cu giardia, la adulti si la copii: simptome, factori de risc, preventie

Recipient de recoltare — recipient de unica folosinta pentru fecale bine inchis cu capac; este interzisa adaugarea de substante conservante2;5. Stabilitate proba — cateva ore la temperatura camerei sau la frigider pana a doua zi4.

Prelucrare necesara dupa recoltare — conform instructiunilor specifice de lucru.

  1. Infecția giardiei la simptome umane - Tratament cu otet de cidru de mere
  2. Diagnosticul și tratamentul infecției cu Giardia Intestinalis - Lambliaza - BeHealthy
  3. Giardiază - Wikipedia

Analiza se executa din materii fecale proaspat emise de preferat. Daca acest lucru nu este posibil proba va fi pastrata la °C2;5. Metodă — imunocromatografică2. Valori de referinţa — Antigen Giardia infecția giardiei fecale negativ2.

virusi worms cancerul penian

Limite şi interferenţe Rezultatele testului trebuie interpretate în context clinic. Un rezultat pozitiv nu exclude prezenţa altor infecția giardiei.

Un rezultat negativ nu exclude în general infecţia; acesta se poate datora unei excreţii intermitente a parazitului Bibliografie 1. Dan Steriu. Infectii produse de protozoare.

Infecția giardiei la simptome umane

In Infectii parazitare, Editura Ilex Bucuresti, Laborator Synevo. Referintele specifice tehnologiei de lucru utilizate Ref Type: Catalog 3. Laboratory Corporation of America. Directory of Services and Interpretive Guide. Ref Type: Internet Communication 4.

Simona Radulescu, Meyer Ernest. Protozoare parazite.

  • Prelucrarea după îndepărtarea papiloamelor
  • Giardioza: cauze, simptome si tratament

In Parazitologie medicala, Editura All, World Health Organisation Geneva. Basic Laboratory Methods in Medical Parasitology, All rights reserved Synevo Romania.

Prevenire Ce este giardia? Giardia este o parazit protozoar, unicelular, care traieste in intestinele oamenilor si animalelor. Chisturile de giardia pot supravietui in mediu, in apa si la suprafata alimentelor. Giardiază - Wikipedia Nu este inca stabilit daca oamenii contracteaza giardia de la animale.