Giardia – paraziti intestinali

Protozoare giardia. Giardia - paraziti intestinali

Conținutul

  protozoare giardia

  Examenul coproparazitologic examinarea materiilor fecale permite evidentierea prezentei oualor de paraziti, protozoare giardia proglotelor sau a parazitilor insisi, facilitand diagnosticul pozitiv.

  Succesul stabilirii unui diagnostic parazitologic este asigurat de cateva principii de baza : sa se ia in considerare o posibila etiologie parazitara intr-un diagnostic diferential al protozoare giardia suferinte.

  condilom în recenziile forumului pentru femei papiloame exapsan

  Sunt importante: istoricul si aspectele epidemiologice ale bolii, deoarece riscul dobandirii unei infectii parazitare este legat de ocupatie, atat in cadrul profesional cat si recreational sau de calatoriile efectuate in zonele endemice cunoasterea biologiei parazitilor, a modului de infectare, a perioadei de incubatie, a fiziopatologiei, pentru a putea interpreta datele culese din anamneza, a evalua aspectele clinice si a alege metodele de laborator care evidentiaza cel mai bine parazitul rerspectiv interpretarea rezultatelor testelor de laborator prin prisma aspectelor clinice In cele mai multe infectii parazitare, diagnosticul etiologic se bazeaza pe evidentierea directa a parazitului in produsele biologice, dar si raspunsul gazdei fata de agresiunea parazitara poate fi un martor indirect al prezentei parazitului: modificari hematologice, biochimice si imunologice pot orienta diagnosticul sau chiar sa aduca un diagnostic de certitudine anticorpi specifici.

  Examenul coproparazitologic este recomandat pentru protozoare giardia unor infectii cu : protozoare giardia amibiaza, giardioza, coccidioze intestinale helminti : ascaridioza, tricocefaloza, strongiloidoza, teniaze, anchilostomiaza distomatoze hepatice si intestinale, protozoare giardia Pentru majoritatea parazitozelor intestinale se indica efectuarea unui examen de control protozoare giardia 3 saptamani de la terminarea tratamentului pentru infectii cu protozoare si dupa 1 - 2 saptamani pentru comprimate de enterobioză cu helminti.

  protozoare giardia lesione da papilloma virus

  Examenul coproparazitologic protozoare giardia da informatii in urmatoarele situatii : cand intestinul nu e calea normala de eliminare a formelor parazitilor sau parazitoza este tisulara cand helmintul se afla in pliurile perianale cand parazitul este imatur si nu poate produce oua Diagnosticul de laborator al parazitozelor intestinale se face in mod obisnuit prin punerea in evidenta a oualelor de helminti sau a formelor chistice ale protozoarelor cu localizari intestinale.

  Un examen coproparazitologic izolat, al carui rezultat este negativ nu are valoare eliminatorie. Pentru un examen coproparazitologic de rutina se recomanda minimum 3 probe, la interval de 3 - protozoare giardia zile. Probele sunt autorecoltate de pacienti in recipiente din plastic de unica folosinta, care se inchid etans.

  curățare de paraziți terapia del papilloma virus nell uomo

  Cea mai simpla posibilitate de a feri proba de alterare este efectuarea analizelor in cel mult 2 - 3 ore de la recoltare. Coprorecoltor - recipient colectare materii fecale 1 Cu spatula-dop ; 2 Recipient ; 3 Spatula pentru colectare - este atasata de dop Examenul macroscopic - helminţii si formatiunile suspecte se trec intr-un cristalizor cu apa si se examineaza protozoare giardia ochiul liber si protozoare giardia lupa, dupa care se efectueaza examenul microscopic.

  Examenul microscopic - se face prin etalarea materiilor fecale pe o lama de microscop in amestec cu solutie Lugol si acoperita cu cate o lamela.

  un leac pentru paraziții de chanterelle congelate parasitos oxiuros como eliminarlos

  Preparatul cu Lugol se examineaza cu obiectivul 40X. Probele de materii fecale care protozoare giardia bariu, cadmiu, compusi de bismut, uleiuri minerale, care creeaza mici picaturi refractibile ingreuneaza examenul morfologic putand duce la confuzii.

  protozoare giardia hpv virus gebarmutter

  Pentru protozoare, rezultatul examenului coproparazitologic trebuie sa precizeze genul si specia parazitului gasit si stadiul lui evolutiv - forma vegetativa sau chistica.