Anticorpi anti Fasciola hepatica - Detalii analiza | Bioclinica

Boala fascioliazei, CONSULTUL Medical in 5 Minute

Conținutul

    Profilaxie Fascioloza hepatică sau gălbeaza ficatului este o infecție parazitară cauzată de doi paraziți din clasa Trematodelor, genul Fasciola: Fasciola hepatica și Fasciola gigantica F.

    Produce boala numită gălbează. Seamănă cu o sămânță de dovleac de cm lungime. Tocmai pentru că agent antiparazitar helmifag galben, viermele a primit numele vierme-de-gălbează.

    boala fascioliazei hpv negatif cikarsa

    Are două ventuze pe partea ventrală, una în jurul orificiului buco-anal și celălalt înapoia lui. Alcătuirea internă este simplă, neavând sistem circulator și nici respirator.

    Sistemul digestiv boala fascioliazei minimalist; este format din un tub lung și subțire, cu un singur orificiu buco-anal și ramificații laterale scurte.

    • Factori de risc pentru sanatate Cauzele bolii fascioliazei.
    • Ulei de vierme
    • Fascioloza este o boală parazitară determinată de infestarea cu parazitul Fasciola hepatica viermele de gălbează.
    • Fascioloza hepatică (gălbeaza ficatului) la om
    • Fascioloza Fascioloza Distomatoza hepaticasau fascioloza, este o boala parazitara a ficatuluiconsecutiva infestarii cu Fasciola hepatica numita si galbeaza mare a ficatuluiEa este prezenta in Franta la ierbivorele domestice vaci, oi etc.

    Acestea facilitează circulația substanțelor nutritive, a oxigenului și a dioxidului de carbon. Excreția se realizează prin canalicule și canale excretoare. Sistemul nervos este alcătuit din ganglioni nervoși grupați în partea anterioară a corpului.

    boala fascioliazei

    Organele de simț sunt foarte slab dezvoltate, datorită faptului că duce boala fascioliazei viață parazită. Reproducerea[ modificare modificare sursă ] Viermele-de-gălbează este hermafrodit și se înmulțește printr-un număr mare de ouă, pe care le depune în canalele biliare ale oii parazitate.

    Acestea ajung în tubul digestiv și apoi cu fecalele în mediul exterior. Dacă împreună cu fecalele ajung în apa unei bălți, din ouă ies niște larve mici, care pot înota. Larvele care pătrund în cochilia melcului se dezvoltă, se transformă, rezultând cercarii.

    boala fascioliazei

    Ele se urcă pe firele de iarbă și se închistează. După ce oile mănâncă iarba infestată, viermele merge din stomac în ficat până în căile biliare. În săptămânile care urmează ingestiei parazitului, subiectul are febră, frisoane și simte dureri ale ficatului.

    cum arată verucile genitale în tratamentul femeilor papilloma wart in mouth

    De asemenea, survin pusee de urticarie și uneori umflături ale articulațiilor. Trecerea parazitului în căile biliare provoacă icter, dureri mai acute ale ficatului, colici hepatice și o inflamare a căilor biliare și a veziculei.

    După calmarea semnelor clare ale bolii, medicamentele antihelmintice sunt prescrise. În timpul tratamentului, odihna este necesară.

    Prezența ouălor viermelui în scaune confirmă diagnosticul [2]. Prevenirea îmbolnăvirii cu viermele de gălbează[ modificare modificare sursă ] Deoarece fasciolele viermii de gălbează își boala fascioliazei ciclul evolutiv prin intermediul melcilor, ca gazde intermediare, se recomandă efectuarea boala fascioliazei tratamente chimice pe pășuni pentru distrugerea melcilor, ceea ce va duce la reducerea cazurilor de gălbează la rumegătoare.

    Ciclul de viață al paraziților Încărcat de Carnea infectată cu paraziți. Cum te poți infecta din carne.