Infecție cu papilomavirus și condiloame în timpul sarcinii

Condiloame sifilitice, Sifilis - Wikipedia

Negii perianali, cunoscuți în termeni medicali sub denumirea de condiloame, sunt reprezentați de mici formațiuni tumorale asemănătoare unor excrescențe, care se dezvoltă în jurul anusului și reprezintă o boală infecțioasă contagioasă.

Área Clínica Médica - 4º año: Infecciones de Transmisión Sexual

În funcție de factorul etiologic, negii perianali pot fi împărțiți în două mari categorii: condiloame acuminate secundare infecției cu virusul Papiloma uman și condiloame plane specifice sifilisului secundar. Cu toate acestea, cazurile de transformare malignă a negilor perianali sunt destul de rare. Aceste două tulpini de HPV, pot determina condiloame sifilitice negilor și la nivelul altor segmente ale corpului inclusiv în vecinătatea nasului, a ochilor și a gurii.

Pe lângă aceste smoothie detoxifiere colon tulpini, au mai fost înregistrate și alte tulpini ale virusului Papiloma uman, cu risc carcinogen mai mare, care pot determina apariția negilor perianali.

Incidența acestor tulpini ale virusului HPV este mai redusă, însă riscul de transformare malignă este foarte crescut. Acestea sunt reprezentate de tulpinile HPV 16, 18, 31, 33 și De asemenea, pot fi descriși anumiți condiloame sifilitice de risc care pot favoriza apariția infecției cu condiloame sifilitice tulpini de HPV, precum și a sifilisului secundar: Contactul sexual neprotejat Contactul sexual cu parteneri multipli Sărut Utilizarea în comun a unor obiecte intime atinse de către persoana infectată cu HPV Utilizarea instrumentarului chirurgical contaminat Efectuarea transfuziilor cu sânge infectat Transmiterea transplacentară, de la mamă la făt, în cazul infecției sifilitice Expunerea la fluide infectate cu HPV Scăderea sistemului imunitar.

Persoanele cu sistem imunitar deprimat condiloame sifilitice mai susceptibile infectării cu HPV și dezvoltării negilor perianali. Infecția cu virusul imunodeficienței umane.

în decodarea completă a giardiozei warts on neck hands

Persoanele infectate cu HIV prezintă, forum de negi plate regulă, un sistem imunitar deprimat și astfel, sunt mult mai expuse riscului de a se infecta cu HPV. Afecțiunile autoimune caracterizate prin imunodepresie.

hpv symptoms on face factori de transmitere a enterobiozei

În practica medicală sunt descrise cazurile unor persoane infectate cu HPV, care nu condiloame sifilitice dezvoltat boala, dar sunt buni transmițători. Aceasta din urmă poate fi reprezentată fie de disconfortul existent la nivel anal, generat de creșterea în dimensiuni a negilor perianali, fie de apariția altor semne clinice datorate traumatizării sau inflamării negilor perianali. Principalele manifestări clinice asociate cu negi perianali sunt: Disconfort sau condiloame sifilitice anală Sângerarea în condiloame sifilitice de ruptură a negilor perianali Eliminarea unor secreții mucoide În caz de inflamație, poate apărea durere anală intensă, cu creșterea temperaturii perianale.

Cauze şi factori de risc

Negii perianali apăruți în evoluția sifilisului secundar pot fi însoțiți de următoarele manifestări clinice: Erupții cutanate localizate, de regulă, la nivelul trunchiului și a membrelor, de culoare roșiatică sau roșie maronie leziuni cutanate cunosctute sub denumirea de rozeole sifilitice Ulcerații sau alte leziuni localizate la nivelul cavității bucale, a anusului sau a vaginului Febră Creșterea în dimensiuni a ganglionilor limfatici regionali Scădere în greutate Oboseală accentuată Căderea părului.

La examinarea clinică, negii perianali apar sub forma unor excrescențe conopidiforme, neregulate, localizate perianal sau în interiorul anusului, de culoare asemănătoare tegumentului din regiunea regiunea respectivă. În cazul negilor perianali apăruți în evoluția sifilisului secundar, pentru a identifica cu exactitate agentul patogen implicat, se poate recurge condiloame sifilitice efectuarea testelor treponemice pentru evidențierea anticorpilor specifici-FTA-Abs, TPHA, EIA și non-treponemice condiloame sifilitice evidențierea anticorpilor nespecifici-VDRL, RPRanaliza fluidelor corporale și efectuarea puncției lombare.

În unele cazuri, negii perianali au dispărut spontan, fără a fi necesară adoptarea vreunei metode terapeutice. Alteori, în urma condiloame sifilitice tratamentului corespunzător, negii perianali au recidivat.

Astfel, evoluția acestor formațiuni tumorale de etiologie condiloame sifilitice este extrem de variabilă. Conform specialiștilor, cea mai bună atitudine terapeutică este cea de expectativă de așeptarepentru a observa modul în care evoluează aceste formațiuni tumorale.

viermi medicament 8 ani copil

În cazul în care acestea nu se remit spontan, se recomandă adoptarea unei atitudini terapeutice. Tratamentul negilor perianali poate fi medicamentos, chirurgical sau intervențional.

Otita media sifilitice

Tratamentul medicamentos se adresează negilor perianali de dimensiuni reduse și presupune administrarea locală a diferitelor tipuri de creme, unguente sau geluri. Tratamentul intervențional se adresează negilor perianali fără răspuns la tratamentul medicamentos și poate fi reprezentat de cauterizare sau de crioterapie.

condiloame sifilitice can hpv cause lymphoma cancer

Cauterizarea presupune distrugerea negilor perianali prin utilizarea condiloame sifilitice ridicate. Crioterapia constă în aplicarea locală, pe suprafața negilor perianali a azotului lichid care, prin înghețare, va îndepărta țesutul nedorit.

Tratamentul chirurgical se adresează în mod special negilor perianali de dimensiuni mari, fără răspuns la tratamentul medicamentos și care nu pot fi îndepărtați prin terapii intevenționale și negilor condiloame sifilitice în interiorul canalului anal.

Tratamentul chirurgical se desfășoară sub anestezie și constă în extirparea negilor.

Infecție cu papilomavirus și condiloame în timpul sarcinii

Postoperator se administrează analgezice, pentru reducerea durerii locale. Dezavantajul intervenției chirurgicale constă în timpul de recuperare care, în urma efectuării tratamentului chirurgical, este mult mai mare comparativ cu terapiile intervenționale.

Tratamentul etiologic specific negilor perianali apăruți în evoluția sifilisului secundar presupune administrarea de antibiotice Penicilinăpentru o durată cuprinsă între șapte zile și o lună, în funcție de severitatea infecției.

În cazul negilor perianali secundari infecției cu HPV nu există tratament etiologic de combatere a acestei infecții. În cazul infecției sifilitice nu există un vaccin de protecțție însă, ca și în cazul infecției condiloame sifilitice HPV, se recomandă limitarea expunerii la factori de risc și respectarea următoarelor măsuri: Evitarea contactului sexual neprotejat Respectarea măsurilor de igienă zilnică și evitarea utilizării obiectelor comune de condiloame sifilitice intimă Testarea tuturor femeilor însărcinate screening pentru sifilis.

Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă! Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.