Știința Arcadia

Parazitozele intestinale

Astfel, laboratorul joacă un rol important în stabilirea diagnosticului şi, în consecinţă, în alegerea chimioterapiilor corespunzătoare tratării lor. Paraziţii intestinali ai omului se localizează la nivelul intestinului subţire duoden, jejun, ileon şi intestinului gros colon.

Share on Facebook Share on Twitter Parazitozele intestinale sunt afecțiuni contagioase, cu care se confruntă deopotrivă copiii și adulții. Parazitozele intestinale, copiii sunt mult mai expuși unor astfel de îmbolnăviri — fie din cauză că ferecventează colectivități numeroase, fie pentru că igiena este precară sau pentru că solul din anumite locuri de joacă este contaminat cu paraziți ce provin de la fecalele animalelor.

Omul se infectează cu ocazia consumului de apă sau cu condiloame în mod eficient contaminate sau prin intermediul mâinilor murdare, excepţie făcând îmbolnăvirea cu tenii, care se face prin consumul de carne de porc, vită sau peşte infestată.

Aceşti paraziţi sunt înghiţiţi sub formă de ouă, care, odată ajunse în intestin, dau naştere la paraziţii adulţi.

parazitozele intestinale

Aceştia cresc, se hrănesc, iar când ajung la maturitate depun ouă, care sunt eliminate în mediul extern prin materiile fecale. Prin nerespectarea condiţiilor de igienă are loc contaminarea altor persoane şi, astfel, ciclul evolutiv al parazitului reîncepe. Diagnosticul de boală nu se poate pune numai pe baza simptomelor, care sunt sărace, necaracteristice, uneori absente, iar bolnavul nu-şi dă seama că este posesorul unor paraziţi intestinali.

endometrial cancer from tamoxifen nume de paraziți

Totuşi, semne ca lipsa poftei de mâncare, greaţă, vărsături, diaree, colici abdominale, indispoziţie, uşoară anemie sau slăbire pot indica existenţa unor paraziţi intestinali. Precizarea diagnosticului etiologic se bazează pe evidenţierea, în materiile fecale, a parazitului ca atare, ouălor, chisturilor sau formelor vegetative. Diagnosticul este mai simplu în situaţia în care bolnavul elimină parazitul ca atare.

Curăţarea colonului şi detoxifierea organismului prin metode naturale

În aceste situaţii este parazitozele intestinale ca la laborator să se trimită direct parazitul şi nu materiile fecale. Pentru un examen coproparazitologic de rutină se recomandă examinarea a trei probe într-un interval de zile.

parazitozele intestinale veruci genitale derinatus

În cazul probelor pozitive după tratarea infecţiei parazitare, examenul coproparazitologic de control se va efectua după trei săptămâni de la terminarea tratamentului. Nu administraţi tratament, decât după examenul de laborator!

Bolile parazitare sunt foarte rspndite.

Atunci când suspiciunea de parazitoză este tratată şi mai ales tratată repetitiv, fără a avea confirmarea laboratorului, poate fi total greşit, deoarece toate medicamentele antiparazitare convenţionale sunt hepatotoxice în diferite parazitozele intestinale. O alternativă la tratamentul clasic o reprezintă terapia naturistă, cura de seminţe de dovleac fiind considerată a fi de mare ajutor împotriva paraziţilor. Măsurile profilactice în vederea limitării acestor afecţiuni constau în: - depistarea şi parazitozele intestinale bolnavilor şi purtătorilor sănătoşi; - eliminarea posibilităţilor de contaminare prin sol, apă potabilă, fructe şi legume nespălate; - controlul parazitologic al parazitozele intestinale din creşe, grădiniţe, precum şi al celor ce lucrează în industria alimentară; - formarea deprinderilor igienice.

negii mâncărime wart chickenpox virus