Etiquette for Hosting Weekend Guests in (With images) | Hosting guests, Guest

Wolbachia bacteria

Conținutul

  Incidența îmbolnăvirilor a crescut de 30 de ori în ultimele trei decenii 23 08 Redactor: Tatiana Povar Țânțarii sunt cele mai de temut insecte de pe planetă.

  wolbachia bacteria

  Capacitatea lor de a păstra și transmite anumite unguent de papilomavirus oamenilor duce la milioane de decese în fiecare an. În anulnumai de malarie au murit de oameni.

  • Mii de tantari infectati cu o bacterie eliberati in mai multe tari de Anca Serghescu Joi, 25 Septembrieora Oamenii de stiinta din Brazilia au eliberat mii de tantari infectati cu o bacterie care anihileaza febra dengue.
  • Ovarian cancer how to prevent
  • Acesta ar putea ajuta la oprirea răspândirii virusului Zika Cercetătorii au descoperit un virus care poartă ADN-ul regăsit şi în toxina văduvei negre.
  • Centre de detoxifiere a colonului
  • Laryngeal papilloma incidence

  Incidența îmbolnăvirii prin febra dengue în întreaga lume a crescut în ultimii 30 de ani de 30 de ori și tot mai multe țări raportează apariția cazurilor noi de boală pentru prima dată.

  Aedes aegypti, este specia de țânțar responsabilă de transmiterea unor boli extrem de periculoase cum ar fi zika, dengue, chikungunya, febra galbenă.

  După eliberarea lor în natură ei vor avea ca misiune să se împerecheze cu femelele Aedes aegypti care transmit oamenilor virusul Zika, responsabil de apariţia unor malformaţii congenitale grave la bebeluşi, dar şi alte virusuri tropicale precum Dengue şi Chikungunya. Larva provenită din această împerechere se va naşte cu această boală care o va wolbachia bacteria rapid înainte de a ajunge la maturitate. În ce priveşte masculii transgenici, ei sunt programaţi genetic să moară după împerechere. Metoda nu întruneşte însă unanimitatea.

  Mai mult de jumătate din populația de pe glob locuiește în arealuri unde viețuiește și această specie de țânțar, scrie Organizația Mondială a Sănătății pe  who. Țânțarul Aedes aegypti are o abilitate remarcabilă de a se adapta la schimbările de mediu și climă.

  wolbachia bacteria

  Odată cu intensificarea traficului internațional, acesta poate fi ușor transportat într-un geamantan de wolbachia bacteria un continent pe altul, în doar câteva ore.

  Urbanizarea intensă, depozitarea apei în surse deschise și păstrarea gunoiului mai multe zile de asemnea creează acestor insecte condiții favorabile pentru viață și înmulțire.

  wolbachia bacteria

  Ouăle de țânțar pot supraviețui până la 1 an în condiții nefarorabile de temperatură scăzută sau uscăciune, însă odată ce nimeresc în apă pot ieși imediat transformându-se în larve. Numai femelele de Aedes aegypti înțeapă și sunt mai agresive dimineața în zori sau seara în amurg.

  Plante - Animale Controlul bolilor transmise de țânțari Incidența bolilor și a riscurilor asociate cu agenții patogeni transmiși de țânțari, cum ar fi parazitul Plasmodium faliciparum agent malaric și virusurile, inclusiv dengue, Zika, chikungunya, West Nile și febra Valea Rift, cresc în întreaga lume. Utilizarea insecticidelor este cea mai obișnuită metodă de combatere a populațiilor de țânțari, dar rezistența la diferitele tipuri de pesticide utilizate în prezent este larg wolbachia bacteria.

  Pentru o țară,  controlul bolilor care se răspândesc prin intermediul înțepăturilor de țânțar este destul de complex, costisitor și uneori neefectiv din cauza dezvoltării rezistenței la insecticide. Deaceea, stropirea cu insecticid repelent este recomandată numai în situații de urgență.

  • Preparatele de viermi sunt largi
  • Citiți acest lucru în continuare Pe scurt Oamenii de știință luptă împotriva febrei dengue cu ajutorul lui Wolbachiao bacterie comună care oprește replicarea virusului în interiorul țânțarilor care transmit boala.
  • Forumuri antihelmintice
  • Cum o bacterie mic numită wolbachia ar putea învinge dengue - - Biologie -
  • Brazilia: Ţânţari modificaţi genetic pentru a învinge virusul Zika, produşi masiv | whiskypedia.ro
  • Singapore luptă cu virusul febrei dengue eliberând în natură ţânţari expuşi la bacteria Wolbachia Data publicării: Autorităţile din domeniul mediului din Singapore intenţionează ca, în următoarea etapă a unui proiect desfăşurat împotriva virusului febrei dengue, să elibereze în natură un număr considerabil de ţânţari, informează marţi DPA.
  • VIDEO 12 IuniePatriarhia cere permisiunea să oficieze slujbele în biserici 11 IunieAnul școlar s-a încheiat în condiții speciale.
  • Genomica funcțională Abstract Sistemul imunitar al unei gazde joacă un rol central în modelarea compoziției microbiotei și, în schimb, microbii rezidenți influențează răspunsurile imune.

  O nouă metodă de combatere a țânțarilor din specia menționată a fost propusă de către specialiștii de la OMS, care presupune modificarea genetică a țânțarilor în așa mod încât eliberați în natură să îmolnăvească populația de wolbachia bacteria existentă în arealul dat. O altă tehnică de eliminare a țânțarilor presupune wolbachia bacteria în masă a masculior prin emiterea unei doze mici de radiație.

  Această metodă a fost utilizată pe scară largă de către Agenția Internațională de Energie Atomică împreună cu Organizația pentru Alimentație și Agricultură wolbachia bacteria Națiunilor Unite cu scopul eliminării dăunătorilor plantelor de cultură. Metoda biologică de combatere a țânțarilor constă în infectarea acestora cu o bacterie numită Wolbachia. Această bacterie provoacă îmbolnăvirea populației de drozofile, fluturi și țânțari, însă nu afectează nici într-un fel oamenii sau alte mamifere.

  Țânțari infectați cu Wolbachia au fost deja eliberați în Australia, Brazilia, Indonezia și Viet Nam cu scopul prevenirii febrei dengue.

  wolbachia bacteria

  În curând această metodă va fi utilizată pe scară largă în diverse regiuni ale lumii. Eforturile de combatere a țânțarilor sunt foarte importante în prevenirea răspândirii unor boli extreme de periculoase.

  wolbachia bacteria